fbpx

S Canon fotoaparatima na radionicu fotografije, stiliziranja i poslovnog coachinga u srcu Istre

Nakon punih 8 mjeseci pripreme, puno planiranja, organizacije i sati uloženih u pripremu kako bi sve bilo na svom mjestu i baš onako kako smo zamislile, 5. i 6. svibnja održale smo prvu radionicu fotografije, stiliziranja i poslovnog coachinga na obronku Motovuna u prekrasnoj Villi Angelo.

Lifestyle Portfolio Class prva je radionica ovakvog tipa u Hrvatskoj i regiji koja je ponudila cjelovit pristup edukaciji kreativaca. Cjelovit i hedonistički. Kreativno hedonistički. Dva puna dana su nas mamili, inspirirali i obilato hranili mnogi besprijekorno stilizirani setovi, pomno odabrana i pripremljena hrana, beskrajni zvuci škljocanja fotoaparata, priče, komentari i diskusije, a sve o svima zajedničkim temama - fotografija, stiliziranje, kreativnost, kreativni poslovi kojima se bavimo, klijenti s kojima radimo, ideje, planovi i strategije, sadašnje i buduće. Wooooh!

Sve je bilo kreARTivno. Na n-tu. Hedonistički raj za kreativna srca, ništa manje od toga. Ništa manje, ali puno više.

Canon fotoaparati u službi kreativnog businessa

Kao dugogodišnje sretne i zadovoljne korisnice Canon fotoaparata s kojima stvaramo svu magiju za sebe i za druge koju možete vidjeti na našim kanalima, bile smo oduševljene kada se upravo Canon priključio našem projektu.

Bilo je iznimno zadovoljstvo predstaviti našim polaznicama Canon fotoaparate najnovije tehnologije bez zrcala s kojima smo našu radionicu fotografije, stiliziranja i poslovnog coachinga podignule na next level.

Canon EOS R5

Fotoaparat koji nam se pridružio na Lifestyle Portfolio Class 2023. i koji smo testirale tijekom radionice, Canon EOS R5 nas je zbilja iznenadio. Aparat je vrhunskih performansi i namijenjen je profesionalnoj upotrebi. Poprilično nas je oduševio svojom izvedbom i performansama. S 45 megapiksela i do 20 kadrova u sekundi omogućava snimanje brzinom munje, bez pretjerivanja, i odličan je za hvatanje svih onih bitnih trenutaka koje ne želimo propustiti. Bilo da se radi o fotografiji vjenčanja gdje se pojedini trenuci ne smiju propusiti ili hvatanja onih djelića sekunde kada svi na fotografiju moraju izgledati dobro. Odličan je za snimanje bilo kakvih aktivnosti, snimanju djece, događaja, sporta, candid fotografije uhvaćene u trenutku… Ono što je već standard fotoaparata novih generacija je touch screen preview na kojemu dodirom prsta birate koji dio kadra želite fokusirati a i samo okidanje možete raditi upravo prstom po displayu. Iako pomalo nespretno za prvi put kada ga držite u rukama, osjećale smo se kao da imamo budućnost na dlanu. Uvjerene smo da je ovo budućnost profesionalne digitalne fotografije - koja je zapravo - već stigla.

Mirrorless, ili aparat bez zrcala ima mnoge prednosti, a jedna od njih je i težina/veličina što profesionalnom fotografu svakako znači i olakšava svakodnevno korištenje. S obzirom na dosege tehnologije posljednjih godina ni malo ne sumnjamo u kvalitetu mirrorless aparata u odnosu na SLR kamere. Također, bitno je napomenuti da se radi o full frame kameri, a u sebi ima ugrađen wi-fi i Bluetooth, što je postalo i standard, a osjetljivost čipa na svjetlo (ISO) seže od 100 do čak 51200. Za nas koji se fotografijom bavimo 20 godina ovo zvuči pomalo kao SF.

Fotografije su zbilja prekrasne, po boji, detaljima, rezoluciji, kao što možete i vidjeti u primjerima u galeriji. Automatsko izoštravanje programirano je umjetnom inteligencijom, a ima i naprednu stabilizaciju slike i u kućištu i u objektivu.

Video je također iznimne kvalitete gdje uz 12-bitne RAW videozapise u 8k možete snimati vrhunski video dostojan najviših izazova. Najtoplije preporučamo Canon EOS R5 za profesionalne fotografe ili one koji se tek odlučuju krenuti putem profesionalne high level fotografije.

Canon EOS R50

Još jedan slatkiš koji su polaznice imale priliku isprobati (i njime se oduševiti) je maleni Canon EOS R50, mirrorless fotoaparat nešto jednostavniji i kompaktniji koji se po našem iskustvu i doživljaju čini kao savršena oprema za content kreatore, što je Canon i imao na umu pri dizajniranju. Kako se tržište mijenja tako se mijenja i potražnja, i lijepo nam je za vidjeti da se naši omiljeni brendovi tome prilagođavaju. Od oštrih fotografija, 4K videozapisa i prijenosa uživo, Canon EOS R50 je idealan za naprednije amaterske fotografe, kreativce koji fotografiju koriste popratno uz sadržaj koji kreiraju, usluge ili proizvode koje nude, za blogere, dizajnere, handmakere, umjetnike i druge iz kreativne industrije.

Fotografija i video postali su nezaobilazni dijelovi svakog kreativnog posla, a kvaliteta samog foto i video sadržaja neminovno utječe i na vizualni dojam brenda, osobnog ili ne, ma što drugi govorili o tome. Vizualna smo bića, a u svijetu digitalnih komunikacija upravo su fotografije i video prvo što primjećujemo. Jeste li znali da je prosječnom korisniku društvenih mreža potrebno ravno 3 sekunde da odluče sviđa li im se vaš sadržaj ili ne? Poprilično zapanjujuće ako nas pitate, ali i razumljivo s obzirom na količinu sadržaja kojem smo izloženi i načinu na koji skeniramo i doživaljvamo ono što vidimo.

Kvaliteta fotografija i videa visoko je na listi prioriteta, bez obzira na to što mnogi govore - “samo izađi i pokaži se”, jer će uz sve veći porast sadržaja kojem svakodnevno svjedočimo upravo kvaliteta foto&video sadržaja biti ta koja će pomoći istaknuti se u moru konkurencije.

Canon EOS R50 kompaktan je i lagan fotoaparat koji stane u svaku torbu i za koji se ne morate pitati “nositi ili ne nositi”, s obzirom da ima samo 375g.

Naše polaznice su ga sa zanimanjem proučavale i isprobavale, a vjerujem da nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Osim fotoaparata, Canon se pokazao i kao go-to rješenje za brzi print fotografija na licu mjesta. Na raspolaganju smo imale tri pisača, Zoemini 2, Zoemini S2 i SELPHY Square QX10.

Zoemini 2

Pisač Zoemini 2 džepne je veličine, bez tinte, pisač spreman za printanje fotografija u bilo kojem trenutku i na bilo kojem mjestu pa je odličan suputnik smart telefonima. Pitamo se je li došlo vrijeme u kojem ćemo actually opet printati fotografije i to ne svakih nekoliko godina kada mijenjamo telefone.

Fotopisač Canon Zoemini 2 ne koristi tintu, bežičan je i dovoljno malen da vam stane u džep, ima punjivu bateriju i zgodan je za nositi bilo gdje. Fotografije možete urediti na mobitelu i odmah ispisati na mini pisaču, a slike se mogu i zalijepiti.

Zoemini S2

Zoemni S2 još je jedan Canon pisač pomoću kojeg možete snimati selfije, provjeriti svoju pozu uz prikaz uživo putem aplikacije Canon Mini Print pomoću koje se i ispisuju fotografije sa smartphonea putem Bluetootha. Baterija traje za do 25 fotografija a ima utor za Micro SD karticu ako ostanete bez papira. Ono što nas se dojmilo jest izrada fotografija na licu mjesta koje smo mogle koristiti direktno za moodboarde i kolaže.

SELPHY Square QX10

Ovaj Canon pisač služi za ispis lijepih, bogatih i detaljno ispisanih fotografija kvadratnih dimenzija - 68x68mm izravno s telefona.

Kompleti tinti i papira SELPHY imaju upravo onu količinu tinte i papira za određeni broj fotografija koje želite ispisati, tako da oboje možete zamijeniti odjednom.

Sve je vrlo simple, bez kabela, i komplikacija - fotkaš i printaš.

Nadamo se da smo vam na ovaj način uspjele predočiti naše iskustvo Canon uređaja, kako fotoaparata tako i pisača i pomogle donijeti odluku o kupnji. Canon aparati su dugi niz godina s nama dvjema u profesionalnoj karijeri i bilo je inspirativno vidjeti najnovija dostignuća tehnologije u dobu u kojem živimo.

Za Canon imamo jedno veliko hvala što nam se pridužio na ovoj one-of-a-kind radionici, inspirirao i motivirao naše polaznice zajedno s nama, te i na ovaj način dokazao kako je zaista tu za nas koji živimo i radimo ono što nam je srcu drago. Veselimo se budućim zajedničkim projektima.

Hvala Dario, Jakov i Andrej za divne fotke.

Share this story