fbpx

FAQ

Radionica je namijena kreativcima koji se bave fotografijom, amaterski ili profesionalno, za vlastite potrebe ili potrebe rada s klijentima. Osmišljena je kao intenzivni dvodnevni retreat u kojem se bavimo stiliziranjem scena za prekrasne fotografije vrijedne editorijala i časopisa, i kreiranje portfolia nad kojim ćemo ostajati trenutak duže. Namijenjena je fotografima kojima je potrebno kreativne inspiracije, nova razina poslovanja ili zaokret u poslovanju, poput novog smjera ili novog stila i načina izražavanja. Namijenjena je i amaterskim fotografima koji žele (napokon) početi zarađivati od fotografije i raditi s klijentima. Namijenjena je kreativcima koji od fotografije ne zarađuju, ali se njome bave, u njoj uživaju, dijele svoj senzibilitet s drugima i koriste je za promociju svog rada, bilo da se radi o prodaji proizvoda ili usluga.

Za koga je točno ova radionica?

Radionica nosi naziv Lifestye što obuhvaća stiliziranu hranu, interijer, still life, portret (rad s modelom).

Koja područja pokriva radionica?

Workshop je namijenjen isključivo fotografima s vlastitom profesionalnom opremom, bilo da su amateri koji se žele profesionalno baviti fotografijom i zarađivati od fotografije ili profesionalni fotografi koji žele nadograditi svoj portfolio i otvoriti se za novi smjer, nove klijente i nove cijene. S druge strane, ako nemaš "profesionalnu" opremu, a stvaraš visokokvalitetnu fotografiju i želiš je podignuti na novi nivo, radionica može biti za tebe.

Pitanje je što je profesionalna oprema? Ljudi se profesionalno bave i iPhone fotografijom.

Da li se mogu prijaviti i osobe koje nemaju profesionalnu opremu, ali jako vole fotografiju?

Radionica traje puna 2 dana, 5. i 6. svibnja, od 9 do 18, i bit će - intenzivno. Osim fotografije, biti će i mentorship i business coaching u sklopu iste.

Ne bavim se profesionalno fotografijom, ne zarađujem od fotografije, ali volim fotografiju i koristim je za promociju svog rada. Ima li smisla da ja dolazim?

Svakako! Iako naučeno ne moraš koristiti za rad s klijentima, naučit ćeš vještine i trikove stiliziranja te nove uvide i iskustvo u fotografiranju. Moći ćeš primijeniti znanja da podigneš svoj rad na višu razinu.

Je li to previše materijala za dva dana?

Radionica je koncipirana tako da se izmjenjuje teorijski dio (prezentacije i predavanja) u kojem sjedimo i punimo se, te praktični dio u kojem zasučemo rukave i radimo. Taman kad jednog bude dovoljno, krećemo na drugi dio. Sadržaj koji ćemo iznijeti je obiman, ali uz popratne materijale koje ćete ponijeti sa sobom i druženje s divnim ljudima otvorenih umova i srca sve ćete upijati s lakoćom.

Kako da znam hoće li mi se isplatiti uloženo i hoću li dobiti ono što?

Ne možeš znati. 🙂 Ponekad ono što mislimo da trebamo ili želimo nije ono što nam je zaista potrebno, a događaji poput ove radionice mogu se činiti poput luksuza. No, ulaganje u sebe kroz edukaciju investicija je koja se dugoročno najviše isplati. Ponekad ne dobijemo ono što mislimo da plaćamo, dobijemo više, dobijemo iskustvo koje je nemjerljivo bilo kakvim brojkama, zajednicu koju ne možemo platiti, napredak za koji nam samostalno trebaju godine. Također, inspiracija, motivacija te osobni razvoj koji iz ovakvih prilika proizlazi je nešto što nam je potrebno svima u kreativnom radu, ako ne redovno, onda povremeno.

Je li to previše materijala za dva dana?

Radionica je koncipirana tako da se izmjenjuje teorijski dio (prezentacije i predavanja) u kojem sjedimo i punimo se, te praktični dio u kojem zasučemo rukave i radimo. Taman kad jednog bude dovoljno, krećemo na drugi dio. Sadržaj koji ćemo iznijeti je obiman, ali uz popratne materijale koje ćete ponijeti sa sobom i druženje s divnim ljudima otvorenih umova i srca sve ćete upijati s lakoćom.

Moram li imati profesionalnu opremu?

Nama nije važno kakvu opremu koristiš, dokle god se znaš njome koristiti za ono što ti je potrebno i čime se inače baviš. Čak i ako se baviš fotografijom mobitelom i u stanju si napraviti fotografije na visokoj razini, možeš doći na radionicu. Marina baš ne fotka mobitelom, ali je zato Lidija napravila fotografije snimljene mobitelom za vrhunske svjetske firme. Stvar je ta da nije bitno koji alat koristimo, nego kako ga koristimo.

Što je od opreme potrebno donijeti na radionicu?

Osim foto opreme s kojom snimaš mogao bi ti poslužiti stativ ako ga inače koristiš, a bilo bi odlično kada bi s tobom došao i laptop. Ako ne koristiš laptop, moći ćeš gledati prezentaciju na jednom od naših ili od drugih polaznika. Ostale detalje šaljemo mailom prijavljenima, ali ne zahtijevaju nikakve dodatne troškove.

Moram li zadovoljiti određene kriterije?

Svatko tko je čuo za radionicu mogao je odmah znati je li za njega ili nije. Ako osjećaš da ćeš ovdje naučiti nove stvari, upoznati super ljude s kojima ćeš nastaviti biti u kontaktu, ako ti se čini da je upravo to mjesto gdje želiš brusiti svoje znanje i podignuti svoj posao i svoj portfolio na novu razinu, onda je ovo mjesto za tebe. Nemamo kriterije prema kojima biramo polaznike. Prvi prijavljeni će sudjelovati. Nama je bitno da želiš raditi, da si voljna napredovati, da možeš i znaš primiti savjete, otvorena si za nove ideje, tražiš pomak u pristupu svom poslu, želiš poboljšati kvalitetu svog rada i prustima poslu, te si spremna za next level.

Je li moguće doći na jedan dan?

Nije. Da bi radionica imala smisla i punu vrijednost za polaznike, moguće je sudjelovati jedino dva dana. Na ovakvim događanjima stvori se određena atmosfera zajedništva koju ne želimo remetiti odlascima ili dolascima.

Imaš pitanja koja nismo pokrili?

Javi se na [email protected]